Groep 3

WELKOM OP DE WEBPAGINA VAN GROEP 3

Juf Daniëlle geeft de hele week les in groep 3.

Het meest bijzondere van groep 3 is het opstarten van het aanvankelijk leesproces. Wij werken met de methode “Veilig Leren Lezen”. Binnen deze methode is er alle gelegenheid om kinderen op hun eigen niveau aan het werk te zetten. Er zijn kinderen die al heel goed kunnen lezen als ze in groep 3 binnenkomen. Zij gaan na een paar wenweken al aan de slag met het zon-materiaal. De kinderen die op een gemiddelde leerlijn zitten krijgen dan het maan-materiaal te verwerken. Voor leerlingen die daar nog wat moeite mee hebben zijn er de ster- materialen en -lessen.

maxresdefault

Om goed te leren lezen moet uw kind veel “leeskilometers” maken (veel lezen dus). De lessen op school alleen, zijn daarvoor niet genoeg.
Het is erg belangrijk dat u in groep 3 en 4 elke dag thuis met uw kind (hardop) leest! U leest dan dus niet voor, maar uw kind leest u voor. Ook als het lezen best aardig gaat, is het goed om een boek van de bibliotheek te halen of bij u thuis uit de kast en elke dag even te lezen op een vast tijdstip. Begin niet te moeilijk: de eerste leesboekjes hebben maar een aantal losse woordjes of een paar zinnen met 3- letterige woorden per bladzijde. De eerste weken na de zomervakantie is het oefenen van losse letters (welke klank hoort bij welk tekentje) al genoeg. Eind groep 3 moet dit uitgegroeid zijn tot minimaal AVI E3 (vroeger AVI 2).

6961_WIG_Logo

Kinderen leren goed rekenen met De wereld in getallen. Daar staat de rekenmethode voor groep 1 t/m 8 in het basisonderwijs al jaren om bekend. En dit blijkt ook uit de Periodieke Peiling OnderwijsNiveau (PPON) 2013. De methode is opgebouwd volgens de beproefde dakpanconstructie: oriëntatie, begripsvorming, oefenen en automatiseren. Hiermee geeft u elk kind gegarandeerd een goede rekenbasis!
De nieuwe versie van De wereld in getallen bevat nog meer oefening en herhaling. Er is een weektaak voor zelfstandig werken en praktische differentiatie op 3 niveaus. De nieuwe versie voldoet volledig aan de referentieniveaus en blinkt ook uit in gebruiksgemak.  Met De wereld in getallen rekent ieder kind op z’n best!

peter_pf-wig-oefensoftware-940x626       

In groep 3 is er natuurlijk ook tijd voor vakken zoals bijv. handvaardigheid, tekenen, verkeer, muziek, drama en gym!