In deze nieuwsbrief:

 • Actie: aardbevingen in Turkije en Syrië
 • Lezen lezen lezen
 • Verkeersveiligheid update
 • Studie(mid)dagen en vakanties
 • Kalender

Actie: aardbevingen in Turkije en Syrië

Ook wij zijn geschrokken van de aardbevingen in Turkije en Syrië. We leven mee met de mensen daar, maar ook met de families die hier zijn. Ook op onze school.

We willen mee helpen en dat doen we door het volgende :

Vrijdag 24 februari om 13.45u tot 15.00u zal er een foodmarket zijn, vóór op het plein bij de school. Hier zullen diverse Turkse en Syrische hapjes en broodjes verkocht worden. Deze worden gemaakt door ouders, familieleden en betrokkenen van onze leerlingen. Ook zijn er sponsoren die belangeloos doneren.

De volledige opbrengst doneren wij namens de Vliegende Hollander aan giro 555.

Iedereen is welkom. Neem vooral mensen mee. We hopen op een mooie opkomst en een gezellig samenzijn. Sommige hapjes zullen bekend zijn, anderen juist nieuw. Laat u verrassen en inspireren. De hapjes (voor kleine prijsjes) kunnen uitsluitend met cashgeld betaald worden.

Tot de 24ste!!

Lezen lezen lezen

Lezen is leuk!!

Vanaf 0 jaar tot zeker het einde van de basisschool is lezen belangrijk. Zelf lezen, voorlezen, maar ook mensen zien lezen.

Op school bieden wij wisselende boeken aan in onze bibliotheek en in de groepen zelf. De leerkrachten lezen vaak voor. Wanneer er zelfstandig gelezen wordt door de kinderen, dan leest de leerkracht zelf ook een kinderboek. Want als je lezen belangrijk vindt, en dat vinden wij, dan moet je dat natuurlijk ook zelf doen. En dat doen wij, als leerkrachten, graag. Ook kunnen we de kinderen op deze manier beter adviseren in hun boekkeuze.

Bij de kleutergroepen is er dinsdag en vrijdag een inloop leesochtend. Een mooi voorbeeld van samen (voor)lezen.

Thuis lezen is ook belangrijk. Voorgelezen worden op een vast moment. Samen lezen en laten zien dat er wordt gelezen helpt hierbij. U kunt hierbij uw eigen stijl van lezen bepalen, van literaire boeken tot de Jutter. Lezen is lezen!

Het lidmaatschap van de bibliotheek is voor kinderen tot 18 gratis. De bieb zit boven de Albert Heijn en heeft een groot assortiment boeken. Zo kunt u thuis ook lekker lezen en samen nieuwe boeken ontdekken.

Veel leesplezier toegewenst.

Verkeersveiligheid update

In eerdere berichten is gesproken over de verkeersveiligheid rondom de school. We hebben een gesprek gehad met de gemeente. In de nabije toekomst worden er ‘verboden stil te staan’ borden geplaatst op de routes die naar onze school leiden. Tevens worden wij een officiële schoolzone. Daar zijn we erg blij mee. Dit zal zeker de veiligheid vergroten.

Studie(mid)dagen, feestdagen en vakanties

We zetten de aankomende studie(mid)dagen, feestdagen en vakanties even op een rijtje. Dan kunt u deze goed in uw agenda zetten en eventueel opvang regelen.

 • Donderdagmiddag 23 februari: Studiemiddag. De kinderen zijn vanaf 12.00u vrij.
 • Maandag 27 februari tot en met zondag 5 maart: Voorjaarsvakantie.
 • Vrijdag 7 april: Goede vrijdag. Kinderen zijn hele dag vrij.
 • Maandag 10 april: Tweede Paasdag. Kinderen zijn de hele dag vrij
 • Dinsdag 11 april: Studiedag. De kinderen zijn de hele dag vrij.
 • Dinsdagmiddag 25 april: Studiemiddag. De kinderen zijn vanaf 12.00u vrij.
 • Woensdag 26 april tot en met zondag 7 mei: Mei vakantie. (let op: deze vakantie is dus vanaf woensdag de 26ste en dus niet 2 weken!!)
 • Maandag 29 mei tot en met zondag 4 juni: Pinkstervakantie.
 • Maandag 26 juni: Studiedag. De kinderen zijn de hele dag vrij.
 • Vrijdag 21 juli tot en met zondag 3 september: Zomervakantie.

Kalender

Vliegende Start (ontbijt)Dagelijks van 8.00u tot 8.20u
Maandag 27 februari tot en met zondag 5 maartVoorjaarsvakantie
Woensdag 8 maartOuder café
Vrijdag 10 maart Volgende nieuwsbrief