In deze nieuwsbrief:

  • Opbrengst actie Aardbevingen Turkije en Syrië
  • Oproep ouderhulp
  • Sportief nieuws
  • Artikel ontbijten op school
  • bijlage: online ouderbijeenkomst(Webinar) van de GGD
  • Vervanging Kim Meijer
  • Kalender

Opbrengst actie aardbevingen Turkije en Syrië

De foodmarket van 24 februari was een grandioos succes. Wat zijn we trots dat we ruim 900 euro hebben opgehaald voor giro 555.Dank aan alle medewerkers en bezoekers ! De IJmuider Courant heeft er een mooi stuk over geschreven.

https://www.ijmuidercourant.nl/cnt/dmf20230224_73532732

Oproepje ouderhulp

In de parro is een bericht verstuurd over Pasen. Helaas heeft er tot nu toe maar 1 ouder gereageerd om te komen helpen. Alle activiteiten in en om de school worden geregeld en verzorgd door het team en onze ouderraad, waar we heel blij mee zijn. Zonder hun betrokkenheid zouden we veel minder leuke activiteiten voor de kinderen kunnen organiseren. Maar we kunnen dit niet alleen. We hebben ouders nodig. Om bijvoorbeeld te rijden bij een uitje. Met versieren op bepaalde feestelijke dagen en daarna met opruimen. Met mee lopen naar zwemmen, leesondersteuning ( Bouw lezen), inzamelen van kosteloos materiaal en zo zijn er nog veel meer voorbeelden.

Samen maken wij de Vliegende Hollander de leukste school van IJmuiden. Een kunst- en techniekschool waar veel gedaan en gemaakt wordt!

De activiteiten worden betaald vanuit de ouderbijdrage. Ruim 70 procent van de ouderbijdrage is betaald. Er komt nog een moment om te betalen via een Wis-collect link via de mail. Dit zal eind maart/begin april zijn. Alvast heel hartelijk bedankt.

Bij deze nog een keer een oproepje voor de komende paasactiviteit.

Wie wil er helpen met het bakken van pannenkoeken en die donderdag 6 april op school komen brengen? Warm zou fijn zijn, maar als u de pannenkoeken om half 9 kunt brengen is dit ook mogelijk. Wij kijken uit naar uw aanmelding!!! U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar or.devliegendehollander@outlook.com of een WhatsApp bericht te sturen naar Cinderella(ouderraad) 06-28715443

Sportief nieuws

De leerlingen van groep 8 zijn zondag 5 maart kampioen geworden met vrije worp gooien met basketbal.

Goed gedaan kanjers!

Hockey clinic

Vandaag hebben de groepen 3 t/m 8 een hockeyclinic gehad van Lieve en Wies van hockeyclub Strawberries. De kinderen hebben geleerd hoe ze moeten drijven, pushen en de Indian dribbel. Vervolgens werd het afgesloten met een wedstrijdje in 2 verschillende vormen.

Het was een gezellige en leuke les.

Wanneer ze geïnteresseerd zijn kunnen ze altijd 4 proeflessen gratis meedoen. Hockeysticks kunnen ze daar lenen evenals het bitje.

Is uw kind nog steeds geïnteresseerd?

U kunt een mailtje sturen naar leden@khc-strawberries

Ontbijten op school artikel

Zoals u weet hebben we schoolontbijt op school. In de krant stond een goed artikel wat we graag met u delen. Uw kind is nog steeds, zonder reden van opgaaf, van harte welkom bij het schoolontbijt. De vliegende start van de dag.

Online ouderavond GGD

Het thema is zelfbewust opgroeien met liefde. U vindt de uitnodiging in de bijlage.

Vervanging Kim Meijer

Zoals u weet is onze directeur, Kim Meijer, in verwachting van haar tweede kindje. Woensdag 5 april is haar laatste werkdag. De afgelopen maanden is druk gezocht naar vervanging voor haar en gelukkig hebben we die gevonden. Dat is in de huidige krapte op de arbeidsmarkt nog niet zo gemakkelijk.

Maandag 2 april start Jan Punt op de Vliegende Hollander. Jan is een ervaren directeur en doet al jaren interim werk op verschillende scholen. Jan zal aanwezig zijn op maandag, woensdag en vrijdag. In een van de volgende nieuwsbrieven zal Jan zich voorstellen.

Kim en Jan zorgen uiteraard voor een goede overdracht. We hebben er alle vertrouwen in dat Jan het verlof van Kim goed zal opvangen.

Kalender

Vliegende Start (ontbijt)Dagelijks van 8.00u tot 8.20u
Volgende nieuwsbriefvrijdag 24 maart