In deze nieuwsbrief:

  • Verlof Kim Meijer
  • Nieuws uit de MR
  • Tussenschoolse opvang(TSO)
  • Peuterspeelzaal
  • Buurtgezinnen
  • Sportief nieuws
  • Kalender

Verlof Kim Meijer

Bijna is het zover. Onze directeur gaat met zwangerschapsverlof. 5 april is het Kim Meijer haar laatste dag op school. Wij wensen Kim, haar man en dochtertje een fijn verlof toe!

Zoals eerder vermeld zal Jan Punt de taken van Kim Meijer overnemen op maandag, woensdag en vrijdag.

Nieuws uit de MR

De MR is woensdagmiddag 15 maart weer bij elkaar geweest voor een vergadering. Zoals iedere vergadering stonden er zaken op de agenda die voor de school van belang zijn. Zo hebben wij onder andere gesproken over het plan van inzet voor 2023/2024, De Nieuwe Schoolweek,  het jaarverslag en -plan van de MR en over de punten die ons zijn opgevallen vanuit de laatste GMR bijeenkomst.

Heeft u vragen, opmerkingen of wilt u het verslag opvragen van de (voor)laatste vergadering, dan zijn wij nog altijd te bereiken via het volgende mailadres: mrvliegendehollander@ijmare.nl

Onze volgende vergadering staat gepland voor woensdag 24 mei 2023. 

Tussenschoolse opvang ( TSO overblijf

Hallo allemaal, hier een berichtje vanuit de overblijf.

De overblijf wordt begeleid door 2 leidsters van Partou Chantal en Mathilda en 2 overblijf moeders Naz en Ilonka Wij zorgen dat de overblijf gezellig en goed verloopt 

Heeft u vragen of wensen laat het ons even weten Wij zijn elke dag te bereiken vanaf 13:30 tot 18:00u op het mobiele nummer: 06-52757676

Met vriendelijke groet, Team overblijf 

Peuterspeelzaal

Peuters van 2 tot 4 jaar zijn van harte welkom op onze peuteropvang locatie De Wimpel gevestigd in De Vliegende Hollander. Wij vallen onder de organisatie Zoople, Velsen.

Onze ingang is aan de zijkant van het gebouw en dan vindt je ons gelijk in het eerste lokaal links. Peuters kunnen bij ons terecht voor minimaal twee en maximaal vijf dagdelen per week. Ook kan er aangegeven worden welke dagdelen je voorkeur hebben.

Wij maken gebruik van de gymzaal of de buitenspeelplaats van de vliegende Hollander en de thema’s en doen wij samen met de kleutergroepen van de Vliegende Hollander. Ook worden de feestdagen gezamenlijk gevierd. Daardoor kent u peuter al de leerkrachten en het gebouw wat een overgang naar de Vliegende Hollander voor je peuter makkelijker maakt.

Hoe ziet de dag eruit?

Elk dagdeel heeft een vaste indeling waardoor de peuters weten wat er staat te gebeuren.

Vaak hebben we eerst een activiteit in de kring zoals liedjes zingen en voorlezen. Dan gaan we creatief aan de slag of is er ruimte om zelfstandig te gaan spelen. Halverwege de ochtend drinken we met zijn allen en eten we fruit. Als het weer goed genoeg is, trekken we onze jas aan en gaan we buiten op het speelplein fietsen, spelletjes doen of experimenteren met zand of water. Na het buitenspelen is het tijd om naar huis te gaan. We zingen nog een afscheidsliedje en als de ouders er zijn nemen we soms een mooie tekeningen mee naar huis en zeggen we de leidsters gedag.

Peuters die extra taalondersteuning nodig hebben kunnen met een doorverwijzing van het consultatiebureau twee extra dagdelen terecht op de peuteropvang en kan er gestart worden met VVE Thuis. Ouders spelen immers een grote rol in de ontwikkeling van hun kind. De twee dagdelen zijn dan gratis. Het consultatiebureau bepaalt of deze extra ondersteuning nodig is.

Meer informatie nodig kom gerust bij ons binnen kijken.

Groetjes Helen, Nena en Emmy

Buurtgezinnen

Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, brengt Barbara van der Meij de Bie, de coördinator van Buurtgezinnen, gezinnen die het zwaar hebben in contact met een stabiel gezin in de buurt om elkaar een handje te helpen. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast. Dit voorkomt dat problemen verergeren en zorgt ervoor dat kinderen positief opgroeien in hun eigen gezin.

We zijn op zoek naar steungezinnen. Gezinnen die een ander gezin (die een wat moeilijkere tijd heeft) ondersteunt.

Wilt u meer te weten komen over Buurtgezinnen en hoe u van betekenis kunt zijn voor een kind uit de buurt? U kunt Barbara mailen via barbara@buurtgezinnen.nl of haar via 06-15647823 bellen. Whatsappen kan ook.

Sportief nieuws

Groep 5 is nog in de race bij het schoolvoetbal! We hopen dat ze het nog verder gaan schoppen. Zet hem op kanjers !

Nog meer voetbalnieuws :

Zondag 26 maart 2023 :

Voor slechts € 5 naar Telstar – TOP Oss Aanvang: 14.30 uur

Zondagmiddag om 14.30 uur speelt Telstar thuis tegen TOP Oss. Hierbij nodigen wij alle leerlingen van de scholen uit de regio uit om voor slechts € 5 te komen kijken en Telstar aan te moedigen richting nacompetitie.

Via onderstaande link kan iedereen die geïnteresseerd is een kaartje voor slechts € 5 kopen voor de wedstrijd Telstar – TOP Oss. Klik op de Noordzijde tribune.

https://voetbal-sc-telstar.iticketsro.com/deeplink.aspx?token=SportsGenOSS

Kalender

Vliegende Start (ontbijt)Dagelijks van 8.00u tot 8.20u
Ouder café Woensdag 5 april
Goede vrijdag. Kinderen zijn hele dag vrijVrijdag 7 april
Tweede Paasdag. Kinderen zijn hele dag vrijMaandag 10 april
Studiedag IJmare. Kinderen zijn hele dag vrijDinsdag 11 april
Volgende nieuwsbriefVrijdag 14 april