In deze nieuwsbrief:

  • Even voorstellen
  • Personele mededelingen
  • Pasen
  • Koningsspelen
  • Groep 8
  • Meivakantie
  • Kalender

Even voorstellen

Beste ouders, verzorgers,

Nu Kim met zwangerschapsverlof is gegaan, mag ik als interim-directeur aan het werk gaan op De Vliegende Hollander op maandag, woensdag en vrijdag.

In mijn onderwijsloopbaan, nu zo’n 42 jaar, heb ik verschillende functies gehad:
Als leerkracht, intern begeleider, directeur, bestuurder en de laatste 14 jaar als interim-directeur. Het is fijn om vanuit deze ervaring, scholen die tijdelijk zonder directeur zitten, te mogen helpen.

In woon met mijn vrouw bij Gouda in de buurt. Wij hebben 3 gehuwde kinderen en 7 kleinkinderen in de leeftijd van 1 tot 12 jaar.

Mocht u mij, om welke reden dan, een keer willen spreken dan kan dat natuurlijk.
Voor een korte vraag of opmerking kan dat ’s ochtends vóór schooltijd. In andere gevallen kunt u het best een afspraak maken. Dan kan ik de tijd nemen voor uw opmerking, vraag of zorg.

Personele mededelingen

Helaas moeten wij u meedelen dat juf Lieke Zeggelink vanwege privé omstandigheden onze school per 1 juni zal gaan verlaten.
De laatste weken van dit schooljaar zullen wij de ontstane vacature intern gaan oplossen. Voor volgend schooljaar zullen wij een nieuwe leerkracht gaan werven.
Vrijdag 26 mei is de laatste werkdag voor juf Lieke. Die dag kunt u haar om 14.00u nog de hand schudden en alle goeds voor de toekomst wensen.

Wij wensen juf Lieke het allerbeste!


Volgend schooljaar maakt juf Ashley van de Meij de overstap naar een andere school van onze Stichting. Dat vinden wij op de Vliegende Hollander heel jammer, maar natuurlijk respecteren wij haar besluit. Ook voor deze vacature zullen wij binnenkort gaan werven.

Beide vacatures worden uiteraard via de officiële kanalen uitgezet. Maar mocht u iemand kennen die geïnteresseerd is, laat diegene dan vooral contact met ons opnemen.

Pasen

Donderdag 6 april was de school omgetoverd in Paasstijl. Waar je ook keek, overal was iets van Pasen terug te vinden. Eieren, kippen, paashazen, in iedere groep was flink geknutseld en gekleurd. En op iedere deur in het pand hing wel iets van Pasen.

Er was een ware escaperoom uitgezet. Een grootse speurtocht voor alle kinderen. Er werd gesmikkeld van de ( vele) gebakken pannenkoeken.

Het was een groot succes waarbij de prachtigste foto’s in Parro zijn voorbij gekomen.

Bedankt iedereen die mee gelopen, gebakken ,versierd en opgeruimd heeft. Zonder jullie hulp kunnen dit soort fantastische dagen niet plaatsvinden. Ouderraad, fijn dat jullie alles regelen, keer op keer.

Even nog dit : Er staan nog een hoop borden binnen op het tafeltje voor het kantoor van de intern begeleiders. Het zijn de borden waar de pannenkoeken op lagen. We hebben geen idee welke ouder welk bord heeft gebracht. Dus als u denkt, ik mis een bord. Kom hem vooral ophalen.

Koningsspelen

Donderdag 20 april zijn de Koningspelen. Dit is altijd een sportief evenement bij ons op school. Er wordt gestart op school met een lied.

Op deze donderdag worden er door de gemeente i.s.m. het Vellesan College ook strandactiviteiten georganiseerd. De groepen 6, 7 en 8 vertrekken deze dag om 8.30u vanaf school naar het strand. Groep 6 met auto’s, groep 7 en 8 met hun leerkrachten op de fiets .De kinderen van groep 6, 7 en 8 zullen niet aanwezig zijn bij het liedje wat gezamenlijk gezongen wordt aan het begin van deze dag. Maar de andere groepen maken dat vast goed.

De kinderen mogen deze dag in het oranje komen. Bord, bestek en beker mee !!

Groep 1 tot en met 5 krijgen een ontbijt van school deze dag. Wel eigen lunch meenemen dus.

Groep 6 tot en met 8 krijgen een lunch van school deze dag.

We gaan er met zijn allen een super sportieve en gezellige dag van maken.

Groep 8

Groep 8 gaat zijn laatste periode in na de meivakantie. Deze periode staat bol van het oefenen voor de musical, alles afronden en natuurlijk het schoolkamp.

Eerst is er nog de eindtoets. Wij van de Vliegende Hollander vinden die toets helemaal niet zo spannend. We merken dat de kinderen dat toch wel vinden. Alle kinderen staan ingeschreven op hun nieuwe voortgezet onderwijs school. Daar verandert niks meer aan. Als de uitslag lager uitvalt, niks aan de hand. Als de toets uitslag hoger uitvalt, dan gaan we in gesprek en beslissen we samen met u en uw kind of we hier iets mee gaan doen.

Wij brengen de eindtoets als iets wat er nu eenmaal bij hoort. En waar je , zoals bij iedere toets, je best voor doet.

Of zoals juf Marjolein zegt: we doen het voor de taart!!

Meivakantie

Maandag 24 april en dinsdagochtend 25 april is er nog school. Dinsdagmiddag is er een studiemiddag en zijn alle kinderen vrij. Vanaf woensdag 25 april start ook de meivakantie voor ons.

We hopen natuurlijk dat het prachtig weer wordt, zodat iedereen kan genieten van leuke buitenactiviteiten. Bijvoorbeeld in Spaarnwoude bij boerderij Zorgvrij of bij de Veilige Haven, de leukste speeltuin van de IJmond.

Maar wist u ook dat de bibliotheek, naast boeken uitlenen, activiteiten heeft zoals bijvoorbeeld de Mindcraft challenge. Uw kind kan gratis lid worden van de bibliotheek. Zoals u weet zijn wij een echte leesschool en wensen we dat ieder kind aan (voor)lezen plezier beleeft.

We wensen iedereen alvast een fijne vakantie!

Kalender

Vliegende Start (ontbijt)Dagelijks van 8.00u tot 8.20u
Koningsspelen Donderdag 20 april
StudiemiddagDinsdagmiddag 25 april vanaf 12.00u
MeivakantieWoensdag 26 april tot en met zondag 7 mei
Ouder café Woensdag 10 mei
Volgende nieuwsbriefVrijdag 12 mei