In deze nieuwsbrief:

  • Brief vanuit bestuur en directie
  • Kinderboekenweek
  • Buitenschoolse activiteiten
  • Personele mededelingen
  • Kennismakingsgesprekken
  • Kalender

Brief vanuit bestuur en directie

Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Vliegende Hollander,

Via deze weg wil ik graag met u delen dat Kim Meijer, heeft besloten om een nieuwe uitdaging aan te gaan binnen het schoolbestuur IJmare. Kim heeft vele jaren met toewijding en passie als directeur bij Basisschool de Vliegende Hollander gewerkt en heeft een significante rol gespeeld in de groei en ontwikkeling van de school.

Ik ben Kim dankbaar voor de enorme bijdrage die zij heeft geleverd aan het succes van onze school. Onder haar leiding hebben we belangrijke stappen gezet in de richting van goed onderwijs en heeft de school zich verder kunnen ontwikkelen. Haar betrokkenheid bij de leerlingen, ouders en het team zal zeker gemist worden. Daarnaast doet het mij goed dat Kim actief zal blijven binnen het schoolbestuur IJmare. Haar expertise en ervaring zullen een waardevolle aanvulling blijven voor de leerlingen van IJmare. Ik begrijp dat deze verandering ook iets betekent voor de leerlingen, het team en de ouders. Hier zal de komende periode de nodige aandacht voor zijn. Samen streven we naar een soepele overgang en het behoud van de hoge onderwijskwaliteit waar Basisschool de Vliegende Hollander om bekend staat.

Wat betreft het proces van het vinden van een nieuwe directeur wil ik benadrukken dat dit zorgvuldig zal gebeuren. In nauw overleg met het schoolteam en de Medezeggenschapsraad (MR) zullen we streven naar het vinden van een geschikte opvolger die de visie en waarden van de school zal voortzetten.

Ik wil Kim Meijer bedanken voor haar toewijding en leiderschap en ik kijk uit naar een positieve toekomst voor de school onder nieuw leiderschap.

Mocht u nog vragen of opmerkingen hebben verwijs ik u naar de huidige directeur a.i., Jan Punt.

Met vriendelijke groet,

Martijn van Embden

Bestuurder IJmare

Dankwoord Kim Meijer

Beste ouder(s)/verzorger(s) van de Vliegende Hollander,

De afgelopen periode heb ik genoten van het verlof rondom de geboorte van onze zoon Lukas en ik geniet er nog steeds van om met onze kinderen thuis te zijn.
Tijdens dat verlof kwam er een mooie nieuwe uitdaging binnen IJmare op mijn pad. Een bovenschools project wat helemaal bij mij past. Ik heb besloten om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en dat betekent dat ik niet meer terug kom op de Vliegende Hollander. Afscheid nemen is altijd lastig maar ik ben vooral trots op de school en het team. We hebben veel bereikt de afgelopen jaren. Ik vertrouw erop dat er een nieuwe directeur gevonden zal worden die de koers van de school voortzet.

Ik wil via deze weg alvast iedereen ongelooflijk bedanken voor de samenwerking en de fijne tijd. Ik kom zeker nog afscheid nemen op een later moment!

Kim Meijer

Kinderboekenweek

Van 4 tot en met 15 oktober is het weer tijd voor de Kinderboekenweek. Dit jaar is het thema: ‘ Bij mij thuis”.

We zullen de Kinderboekenweek met alle leerlingen openen. Het is leuk als de leerlingen thuis het lied van kinderen voor kinderen alvast oefenen!

Tijdens deze periode staat het lezen en het leesplezier centraal en zal het leesalarm regelmatig klinken… Als de toeter gaat, lezen we door de hele school 10 minuten! We zouden het heel leuk vinden als er ouders/opa’s/oma’s of andere familieleden zijn die komen voorlezen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij de leerkracht. Met elkaar maken we er een leuke week van!

Buitenschoolse activiteiten

Regelmatig worden er activiteiten door de gemeente en/of sportverenigingen georganiseerd.

Onze ouderraad ( OR) verzamelt deze activiteiten. Regelmatig zult u bij de parro berichten dus een brief aantreffen met informatie over de deelname. Lees deze goed door. Er staat vaak een uiterlijke inschrijfdatum in.

Personele mededelingen

Eerder hebben we al aangekondigd dat meester Jasper ons gaat verlaten. Hij heeft een nieuwe baan gevonden in Haarlem. Afscheid nemen van meester Jasper kan woensdag 27 september om 14.00u.

Kennismakingsgesprekken

Op de informatie avond heeft u al informatie gekregen over het schooljaar 2023-2024.

In de kennismakingsgesprekken die plaatsvinden van 25 september tot 6 oktober maakt u verder kennis met de leerkracht. U heeft zich toch ook al ingeschreven?


Kalender

Vliegende Start ( ontbijt)Dagelijks 8.20u
Kennismakingsgesprekken
Maandag 25 september-vrijdag 6 oktober
Volgende nieuwsbriefVrijdag 6 oktober