In deze nieuwsbrief:

  • Activiteiten
  • Nieuws uit de MR
  • Sportief nieuws
  • MQ scan
  • Herhaling : vakantie rooster
  • Wist u dat…….
  • Kalender

Activiteiten

Het zal u niet ontgaan zijn, dat er veel activiteiten plaatsvindeb in en om de school. Van bibliotheek-bezoek, dansen bij de kleuters tot aan ateliers. Van sportactiviteiten in vakanties tot workshops in de klassen. Dit schooljaar zijn we ook gestart met technieklessen. Samen met de kunstlessen hebben we zo een breed aanbod wat aansluit bij onze ondertitel : Ontdek je wereld.

Sinds kort hebben we er ook een smaakexperiment bij: Tommy Tomato. Iedere dinsdag verzorgen zij een warme maaltijd voor uw kind. Deze maaltijd is kosteloos. We moedigen kinderen aan gerechten te proeven en te ontdekken welke groenten er worden gebruikt. Alle gerechten zijn vegetarisch. Het is een groot succes. We zijn blij met de vele leerlingen die er lekker van smullen. Ook wordt er gretig gebruik gemaakt van het fruit (van de Groenhoek, IJmuiden) dat wij woensdag, donderdag en vrijdag uitdelen.

Nieuws uit de mr

Nieuws van de MR

Laatste vergadering

De MR is woensdagmiddag 4 oktober weer bij elkaar geweest voor een vergadering. Tijdens deze bijeenkomst is er onder andere gesproken over het proces m.b.t. het zoeken naar een nieuwe directeur voor de Vliegende Hollander. Het bestuur betrekt de MR ook bij dit proces. Daarnaast is er gesproken over het lerarentekort. Tevens was deze bijeenkomst de laatste bijeenkomst voor Soraya. Zij zal de MR gaan verlaten. Wij danken haar voor haar inzet. Dit schooljaar bestaat de MR uit twee leerkrachten en twee ouders. Vanuit de personeelsgeleding zijn dit Juf Simone en juf Stefanie. De oudergeleding bestaat uit Bart Halma en Ruud Warmenhoven. Bart is tevens de voorzitter van de MR.

Sportief nieuws

Afgelopen vakantie hebben we aan 2 sporttoernooien meegedaan.

Als eerste was smashbal aan de beurt. Het was heel spannend. We hadden 2 teams in de winnaarspoule staan en na een speelronde hadden alle drie de teams evenveel gewonnen als verloren. Helaas viel het team van Thijmen en Dani net af vanwege het puntensaldo, maar mochten Jake en Lorenzo wel de finale spelen. 

Dat hebben ze heel goed gedaan en zijn winnaars geworden van alle scholen voor groep 7/8. Gefeliciteerd!

Bij korfbal hadden we eerst geen teams maar uiteindelijk zijn het er drie geworden, we hebben niks gewonnen maar gezellig was het wel.

MQ scan

MQ scan 

De komende weken worden alle kinderen op motorisch gebied gescreend.

De MQ Scan meet de motorische ontwikkeling van een kind. MQ staat voor motorische quotiënt, zoals de IQ voor intelligentiequotiënt staat en de EQ voor de emotionele quotiënt/ ontwikkeling. De MQ Scan bestaat uit een compacte beweegbaan, volgens specifieke instructies opgebouwd met standaard materialen uit een gymzaal. De tijd die een kind erover doet om de baan af te leggen geeft aan of een kind gemiddelde, boven- of onder gemiddelde motorische vaardigheid heeft voor zijn leeftijd. Kinderen vinden de beweegbaan leuk om te doen en worden idealiter 2 keer per jaar gescand om de ontwikkeling van de motorische vaardigheden te monitoren. Wanneer de motorische vaardigheid onder gemiddeld is, zal dit besproken worden met de ouders. Tevens wordt dit in de gymles extra geoefend. Ook komt er van de gemeente uit een extra beweegaanbod voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 4. Het ‘extra gym aanbod’ (een lessenreeks van 10 keer) staat onder leiding van een professional. Het doel van de extra beweeglessen is het motorisch vaardiger bewegen waarbij plezier in bewegen voorop staat. Deze lessen zullen starten in januari. Indien uw kind hiervoor in aanmerking komt, wordt t.z.t. een brief meegegeven.

Herhaling vakantierooster

Overzicht van de vakanties en studiedagen in het schooljaar 2023/2024.

Schoolvakanties
Herfstvakantie maandag 23 oktober t/m vrijdag 27 oktober 2023
Kerstvakantie maandag 25 december t/m vrijdag 5 januari 2024
Voorjaarsvakantie maandag 19 februari t/m vrijdag 23 februari 2024
Meivakantie maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei 2024
Junivakantie maandag 17 juni t/m vrijdag 21 juni 2024
Zomervakantie maandag 22 juli t/m vrijdag 30 augustus 2024

Overige vrije dagen
Vrijdag 22 december 2023
Vrijdag 29 maart 2024 Goede Vrijdag
Maandag 1 april 2024 Tweede Paasdag
Maandag 20 mei 2024 Tweede Pinksterdag
Vrijdag 19 juli 2024


Studiedagen (kinderen zijn op deze dagen vrij)
Maandag 13 november 2023
Woensdag 6 december 2023
Maandag 26 februari 2024
Donderdag 28 maart 2024
Dinsdag 21 mei 2024

Wist u dat………

  • Vorig schooljaar is er op school een lezing geweest over spanningen bij jonge kinderen in december. Mocht u de powerpoint willen hebben, laat u dat vooral weten. U kunt terecht bij Kim Beszelsen.
  • Groep 8 begonnen is met het bezoeken van middelbare scholen. Denkt u ook aan de open dagen die mogelijk binnenkort van start gaan?
  • We druk bezig bezig zijn met het maken van lampionnen.
  • Dit jaar er geen Halloween feest was. Maar…………….rond Carnaval er wel een speciale activiteit zal worden georganiseerd?
  • De ouderraad het hele jaar door de activiteiten voor ons organiseert. Dat wij daar erg blij mee zijn.
  • Wij nog steeds trots zijn, dat we ondanks het leerkrachttekort de school draaiende houden en goed onderwijs verzorgen.

Kalender

Vliegende Start (ontbijt)Dagelijks 8.20u
Studiedagmaandag 13 november : alle kinderen zijn vrij
Volgende nieuwsbrief donderdag 17 november