In deze nieuwsbrief:

  • Personele mededelingen
  • Herhaling : vakantie/studie/vrije dagen.
  • Kalender

Personele mededelingen

Nog vóór de kerstvakantie start de wervings-, en selectieprocedure in de vacature van onze directeur, Kim Meijer. Het voltallige team en de medezeggenschapsraad zijn betrokken geweest bij het opstellen van een passend profiel. Aangezien kandidaten meestal een opzegtermijn hebben, is het reëel om te verwachten, dat wij op z’n vroegst op 1 april 2024 een nieuwe directeur kunnen hebben. Het bestuur heeft daarom onze interim-directeur, Jan Punt, gevraagd om op De Vliegende Hollander te blijven, maximaal tot aan de zomervakantie. Samen met Kim Beselzen zal hij leiding geven aan de school.

Helaas moeten wij u meedelen dat juf Chantal (groep 1-2) per 1 januari 2024 een nieuwe baan heeft. Zij gaat heel dicht bij huis werken zodat haar reistijd minimaal is. Dit stelt ons voor een grote uitdaging, aangezien we nu al een heel krappe personeelsbezetting hebben. Gezien het groeiend aantal leerlingen in groep 1 vinden wij het ook niet verantwoord om de gecombineerde groep 1-2 a en b nóg groter te laten worden. We zullen hoe dan ook na de kerstvakantie verder gaan met 2 kleutergroepen. Achter de schermen zijn wij nog druk bezig met de groepsbezetting.

Herhaling: Vakantie/studie/vrije dagen

Schoolvakanties
Kerstvakantie maandag 25 december t/m vrijdag 5 januari 2024
Voorjaarsvakantie maandag 19 februari t/m vrijdag 23 februari 2024
Meivakantie maandag 29 april t/m vrijdag 10 mei 2024
Junivakantie maandag 17 juni t/m vrijdag 21 juni 2024
Zomervakantie maandag 22 juli t/m vrijdag 30 augustus 2024

Overige vrije dagen
Vrijdag 22 december 2023
Vrijdag 29 maart 2024 Goede Vrijdag
Maandag 1 april 2024 Tweede Paasdag
Maandag 20 mei 2024 Tweede Pinksterdag
Vrijdag 19 juli 2024


Studiedagen (kinderen zijn op deze dagen vrij)
Maandag 13 november 2023
Woensdag 6 december 2023
Maandag 26 februari 2024
Donderdag 28 maart 2024
Dinsdag 21 mei 2024

Activiteiten

De komende weken staan er een aantal activiteiten gepland. Zo komt Sinterklaas ons bezoeken en hebben we voor de kerstvakantie nog een heus kerstdiner. In het voorjaar ook nog een feest. Een aantal geplande activiteiten konden we helaas niet door laten gaan. Het kleuteruitje voor groep 1/2 bijvoorbeeld, maar ook de pietenochtend.

Dit omdat er te weinig ouders zich hebben aangemeld om te assisteren of om mee te rijden.

Deze festiviteiten worden georganiseerd door leden van het team en de ouderraad. Uw hulp als ouder is heel hard nodig bij de uitvoering. Dat zelfde geldt voor de financiering. Wij kunnen en gaan niemand verplichten om de ouderbijdrage te betalen. Wat het ingewikkelder maakt is dat we wel als school afhankelijk zijn van de binnengekomen bijdragen om de activiteiten te bekostigen.

Mocht u toch (gedeeltelijk) willen bijdragen of daar vragen over hebben, dan kunnen deze gesteld worden aan de ouderraad : or.de.vliegendehollander@outlook.com

Kalender

Vliegende Start (ontbijt)Dagelijks 8.20u
Sinterklaasfeestdinsdag 5 december
Studiedag woensdag 6 december
Alle leerlingen zijn vrij