In deze nieuwsbrief:

  • 2023
  • Kerst
  • Kalender

2023

Terugblik

Volgende week nog 4 dagen naar school, en dan begint de kerstvakantie!

Traditiegetrouw kijk je dan ,onwillekeurig, toch even terug. Wat bracht ons 2023? Als school hebben wij ons op onderwijskundig gebied verder kunnen ontwikkelen. Met name de wijze van instructie door de leerkrachten is onder de loep genomen. We hebben gezien dat dit in de groepen goed zichtbaar is geworden. In 2024 gaan we hier mee verder.

Op de Vliegende Hollander hebben wij te maken gehad met vertrek, ziekte en zwangerschap van verschillende leerkrachten. Toch zijn we in staat gebleken om het onderwijs door te laten gaan. In enkele gevallen moest er een groep thuisblijven, maar gelukkig was dit een uitzondering. Dit kon alleen maar door de geweldige extra inzet van dit team. Echt grote klasse! Het lerarentekort in Nederland neemt steeds verder toe. Op sommige scholen sterker dan gemiddeld. Dat baart ons grote zorgen.

De besturen in deze regio hebben de handen ineengeslagen en denken na over mogelijke oplossingen. In de bijlage kunt u hier meer over lezen. Werving De komende periode zal er (opnieuw) personeel worden geworven. Naast leerkrachten zijn wij ook op zoek naar een nieuwe directeur. Kent u (via via) mensen die een aanwinst zouden kunnen zijn voor onze school? We gaan graag met belangstellenden vrijblijvend in gesprek.

Kleutergroepen Na de kerstvakantie gaan wij weer met 2 kleutergroepen werken. De groei zit er nog goed in op De Vliegende Hollander. Als nieuwe leerkrachten kunnen wij juf Ilse en juf Nancy begroeten. Een fijne tijd gewenst op onze school! De ouders van de kleuters hebben een aparte brief ontvangen met de indeling van de kleuters en de werkdagen van de leerkrachten.

Groep 7-8 Om alle groepen op onze school 5 dagen te kunnen bemensen hebben wij, in ieder geval tot aan de voorjaarsvakantie, een kleine wijziging moeten aanbrengen bij groep 7-8. Juf Brygith zal de vrijdag bij de kleuters gaan werken. Meester Daan is bereid om extra te gaan werken op vrijdag. Voor de leerlingen in groep 7-8 verandert er dus heel weinig. Ze blijven les krijgen van dezelfde leerkrachten.

Dinsdag 19 december is het de laatste werkdag van juf Chantal. U kunt afscheid nemen om 14.00u. Woensdagmiddag/avond neemt juf Kim Meijer afscheid van de Vliegende Hollander.

Kerst

Op woensdag 20 december hebben wij het kerstdiner van 17.00-18.30uur. De kinderen en de gerechten kunnen om 16.50uur gebracht worden naar de klas. Daarna kunt u op het schoolplein terecht voor warme chocolademelk en/of soep tegen een kleine vergoeding. Om 18.15uur zullen wij in de hal van de school liedjes voor u zingen. Daarna kunt u uw kind om 18.30uur ophalen in de klas.

We hebben er allemaal veel zin in. Uw kind mag feestelijk gekleed komen.

Donderdag 21 december is een gewone schooldag. Vrijdag 22 december is de school dicht.

Team Vliegende Hollander wenst u een hele fijne kerst en een gelukkig nieuwjaar.

We zien u graag in 2024!!

Kalender

Vliegende Start (ontbijt)Dagelijks 8.20u
Kerstfeestwoensdag 20 december
Vrije dag vrijdag 22 december
Alle leerlingen zijn vrij
kerstvakantieKerstvakantie maandag 25 december t/m vrijdag 5 januari 2024