In deze nieuwsbrief:

  • Personele mededelingen
  • Lentekriebels
  • Pasen
  • Vrije dagen

Personele mededelingen

Vertrek interim-directeur

Vanaf maandag worden de directietaken overgenomen door de nieuwe directie. Mijn taak zit erop! Een heel jaar lang mocht ik samen met het team verder bouwen aan de schoolontwikkeling van de Vliegende Hollander. Eerlijk is eerlijk: dat viel niet altijd mee door het personeelstekort. Maar: we hebben het met elkaar gered. Wat een grote inzet en flexibiliteit heb ik bij dit team gezien! Echt fantastisch. Om trots op te zijn. Dat geldt ook voor de betrokkenheid van de ouderraad en de medezeggenschapsraad op deze school. De komende 2 weken ben ik nog een paar dagen op school voor de “warme overdracht” naar de nieuwe directie. In ieder geval is woensdag 13 maart mijn laatste dag op de Vliegende Hollander. Wellicht zien we elkaar nog even. Zo niet: het allerbeste gewenst!

Hartelijke groet, Jan Punt

Nieuwe directie

De nieuwe directie ( Manon op den Kelder en Carla Oudegroen) heeft zich via parro aan u voorgesteld. Aankomende week starten zij.

Maandag aanstaande zullen zowel Manon als Carla bij aanvang van de dag buiten staan.

Wij wensen juf Manon en juf Carla veel succes en plezier met het directeurschap op de Vliegende Hollander.

Lentekriebels

Voor dit jaar is er gekozen om niet mee te doen met het Lentekriebels project. Wij zijn door het schooljaar heen bezig met onderwerpen als: Wie ben ik, grenzen stellen, relaties en respect voor jezelf en elkaar. Wij gaan hier op eigen wijze mee om. Dit kan zijn vanuit een les, vanuit een spontaan voorval of omdat leerlingen zelf aangeven daar hulp bij nodig te hebben.

Sexuele voorlichting is meer dan het bloemetje/bijtje verhaal. Iedere ouder krijgt er mee te maken.En ieder kind heeft vragen. Soms kan het lastig zijn om als ouder daar een antwoord op te geven. Heeft u daar hulp bij nodig, kunt u altijd terecht bij de leerkracht of de intern begeleider.

Pasen

Over een paar weken is het alweer zover….. de paasviering op de Vliegende Hollander!!!

Dit zal zijn op woensdag 27 maart. De ouderraad organiseert voor iedere groep een leuke activiteit en traditiegetrouw eten we dan met de hele school pannenkoeken. In het weekbericht van Parro volgt een oproep om te komen helpen. U helpt toch ook gezellig mee?

Vrije dagen

De komende schoolperiode zijn er veel vrije dagen. Dit heeft te maken met verplichte dagen zoals vakantie- en feestdagen, maar ook met studiedagen waarbij de leerlingen vrij zijn, maar het team gezamenlijk verder werkt aan de onderwijskwaliteit. Omdat de komende periode er veel onderbrekingen en vrije dagen zijn vragen wij u nogmaals om afspraken met tandarts en/of dokter zoveel mogelijk buiten schooltijden te maken. We zien ook graag alle kinderen op tijd binnen, zodat er ook geen onderwijstijd verloren gaat. Alvast dank voor uw medewerking.

Kalender

Paasvieringwoensdag 27 maart
Studiedag (leerlingen vrij)
donderdag 28 maart
Goede vrijdag ( leerlingen vrij)vrijdag 29 maart
Tweede paasdag ( leerlingen vrij)Maandag 2 april