
Vanuit de directie
In deze toch wat kille januarimaand, is het binnen bij ons warm en gezellig! Met het nieuwe thema, Een eigen plek, leren de kinderen op veel verschillende manieren weer heel veel. Verderop in deze nieuwsbrief leest u hier meer over. Heel leuk, tijdens dit thema zoemen we ook in op de plek waar we met elkaar wonen! We gaan de voetsporen van Velsen ontdekken. In het kader hiervan zullen de kinderen ook een dansvoorstelling voorbereiden. Zij gaan deze ook voor u opvoeren. Via de Parro wordt u uitgenodigd op 10 of 11 februari.
De griep dwaalt helaas ook door de school! We hebben te maken met uitval van leerkrachten en ook zijn er veel kinderen ziek! We proberen de lokalen goed te luchten, geeft u uw kind een trui mee wanneer het wat frisser is? We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de kinderen steeds naar school kunnen komen. Soms lukt dit niet en zijn wij genoodzaakt u te vragen uw kind thuis te houden. Hopelijk kunnen we dit weer snel achter ons laten.
U ziet Manon even wat minder. Zij is door familieomstandigheden, in ieder geval ook de komende week, niet op school.
Een eigen plek!

Ons nieuwe Blink thema Heet: Een eigen plek.
Elke bouw werkt binnen dat thema op z’n eigen niveau. Kinderen kiezen in elk thema zelf over welk onderwerp zij hun eindonderzoek willen doen. Zo zien we dat kinderen extra gemotiveerd zijn.
De kleuterjuffen hebben de kinderen laten kiezen over welke dieren zij meer willen weten. Samen bespreken zij waar deze dieren wonen en wat er zo bijzonder is aan dit dier.
De kinderen van groep 3/4 leren dat mensen bouwers zijn. Maar iedereen woont verschillend! Waarom eigenlijk? En wat komt er allemaal kijken bij het bouwen van een huis?
De kinderen van groep 5/6 ontwerpen en maken hun eigen stad van de toekomst. Ze vormen zich een beeld van de stad met alles wat daarbij hoort, zoals: het ontstaan van steden, de verschillen tussen een stad en een dorp, voorzieningen in een stad, de metropool, vervoer in een stad en verkeer van de toekomst.
De kinderen van groep 7/8 onderzoeken hun favoriete emigratieland. Ze vormen zich een beeld van emigratie met alles wat daarbij hoort, zoals: emigratie in vroegere tijden, migratie van planten en dieren, redenen om te emigreren, de eigen familiegeschiedenis, de ontvangst in een nieuw land, de verschillen tussen culturen en de kennis die je moet opdoen om in het andere land te integreren.
De technieklessen van meester John en de kunstlessen van juf Nanneke worden ook aangepast aan dit thema.
De leerkrachten zorgen ervoor, dat er boeken zijn over het thema en dat, waar mogelijk, ook andere lessen over het thema gaan.
Het is leuk om thuis ook eens over het thema te praten, uw kind kan u er vast al van alles over vertellen.
Kerstpakketten
Hierbij de laatste oproep. Heeft u voor uw kind nog géén kerstpakket opgehaald? Ze staan bij de directie klaar. Na deze week brengen wij de pakketten naar de voedselbank.
Schoolmaaltijden
Een paar ouders hebben ons gevraagd of het mogelijk is om van tevoren aan te geven wat er op het menu staat bij Tommy Tomato. Via deze link ziet u welke maaltijd wij op dinsdag krijgen bezorgd.

Bericht vanuit GGD

Het vaccinatieschema voor schoolgaande kinderen is gewijzigd. Meer informatie vindt u via onderstaande link:
Veranderingen in het vaccinatieschema vanaf 2025 | Rijksvaccinatieprogramma.nl
Nieuws vanuit Partou

BSO
Vanaf 30 januari verhuist de bso groep Zeerovers naar het lokaal naast de bso 4+ beneden.
De kinderen hebben al verschillende leuke ideeën aangegeven wat ze graag willen op de groep.
De komende tijd gaan we dan ook samen met de kinderen kijken hoe we de verschillende hoekjes gaan vormgeven.
Peuteropvang
We zijn ondertussen al bijna 3 weken gestart met de peuteropvang Piraatjes! We zijn goed begonnen en de kinderen beginnen al echt hun plekje te vinden en krijgen vriendjes op de groep.
We hebben het thema “alle dieren een eigen plek” geopend en we zullen hier tot de voorjaarsvakantie mee bezig zijn. We lezen voor uit “Bobbi naar de dierentuin” en praten dagelijks over verschillende soorten dieren en waar deze dieren dan wonen.